Asta in Pika

Asta in Pika

Psička Asta ni sprejela Pike, druge psičke, ki je v družino prišla na novo. Med njima je prihajalo do pretepov, prva psička je lajala in se pritoževala, psička, ki pa je prišla na novo je kazala očitno nelagodje in žalost. Potrebno je bilo vzpostaviti ravnovesje, da sta bili na koncu zadovoljni psički in seveda tudi obe lastnici.

 

Asta in Pika sta dve psički, ki bosta morali živeti skupaj. Pri tem pa je nastala vrsta problemov.

 

“S hčerko sva se zelo držali tvojih napotkov in situacija se je boljšala iz tedna v teden. Sedaj se zunaj psički občasno tudi igrata ali lovita, notri pa je večinoma mir, samo občasno pride do bolj glasnega ‘prepira’. Najprej sta bili spuščeni izmenično, potem obe istočasno na kratkih povodcih, sedaj pa sta doma že obe spuščeni istočasno, brez povodcev. Zdajle, ko to pišem, smo recimo vse tri na kavču, na moji levi Asta žveči svojo bikovko, na moji desni pa Pika ‘koplje’ po deki, da se bo namestila,”pravi lastnica dveh psičk.

 

Psička Asta ni sprejela Pike, ki je v družino prišla na novo. Prihajalo je do pretepov, lajanja in pritoževanja prve psičke in nelagodje psičke, ki je na novo prišla k hiši. Potrebno je bilo vzpostaviti ravnovesje, da sta bili zadovoljni obe psički in seveda obe lastnici. Ob mojem prvem srečanju na domu sem videla, da je situacija resna, večno ločevanje psičk dolgoročno ne bo dalo rezultatov, s pripravo programa za rehabilitiacijo vedenja smo pričeli vzpostavljati harmonijo med psičkama in dosegli zadovoljstvo lastnic.