Spletna predavanja

Dominanca

Kaj je dominanca? Kaj pomeni v razmerju človek-pes? Metoda v spletnem predavanju razkriva mite in resnice o dominantnem pasjem vedenju.

Neprimerna vedenja, vezana na odsotnost lastnika

Kako se spopasti z neprimernim pasjim vedenjem, vezanim na odsotnost lastnika? Kaj je ločitvena tesnoba? Kako se pripraviti na konec epidemije, ko bo pes ponovno pogosteje sam doma?

Mladiček je prišel domov

Ob prihodu novega člana – pasjega mladička, se nam poraja mnogo vprašanj in dilem. “Kako je s prehrano? Kako ga navadimo na čistočo? Katere igračke ima lahko? Kakšno nego potrebuje? Kolikokrat ga peljemo ven? Kdaj pričnemo z vzgojo?” je le peščica vprašanj, ki se nam takrat porajajo. Odgovore vam v prijetnem klepetu zaupa Metoda.

Neposlušnost, kastracija in sterilizacija

Obdobje mladostništva pri psih zaznamuje njihov vedenjski razvoj. V spletnem predavanju se Metoda dotakne pomembnih tem, povezanih s tem za lastnike zahtevnim obdobjem – od vpliva kastracije in sterilizacije na razvoj vedenja do neubogljivosti v času pubertete in izzivov šolanja.

Travme pri psih

Ko pes doživi nekaj groznega, kar se mu globoko zasidra v spomin in vpliva ne njegov pogled na svet, mu je treba priskočiti na pomoč. Metoda svetuje lastnikom psov, kako ukrepati v takih primerih.

Vedenje prostoživečih in zapuščenih psov

Pogovor teče o psih, ki jim je človeška družba obrnila hrbet, sami pa se trudijo preživeti. Ko dobijo svojega človeka, je treba razumeti njihovo vedenje, ki ga je izbrusila njihova življenska pot.